Традициите - важен аспект в живота на Кувейт

В Кувейт, традициите и обичаите играят важна роля в ежедневния живот. Нека разгледаме някои от тях:

  1. Кланова система: В Кувейт клановата система е изключително силна. От векове тя образува основата на социалните взаимоотношения. Всеки човек е свързан със своя клан или племе, което му осигурява подкрепа и помощ. В замяна всеки трябва да служи на своя клан и да гарантира неговото благоденствие.

  2. Понятието “лице”: В Кувейт успехът на човека се измерва не само по материалното му богатство, но и по неговата репутация. “Лицето” на човека е синоним на успеха на семейството или клана, към което принадлежи. Гостоприемството, великодушието и лоялността са важни качества, които се ценят.

  3. Семейството: Семейството е от съществено значение в кувейтското общество. Въпреки модернизацията, свързана с нефтедобива, семействата продължават да бъдат важни. Голямите семейства са обичани, а количество деца, особено синове, се счита за мерило на престижа.

  4. Религиозни обичаи: При вход в мечети и домове се снема обувка. Кувейтците, както и другите араби, ядат с дясната ръка.

Тези традиции и обичаи съчетават богатата история и култура на Кувейт, които продължават да оформят живота на хората в тази страна 

 

nationalgeographic.bg





{START_COUNTER}