Кувейт – интересен и различен

КувейтКувейт е далечна и загадъчна страна, земя на красиви оазиси и тюркоазено море. Разположена е в североизточната част на Арабския полуостров и се шири по просторните и живописни брегове на Персийския залив. Към териториите на страната се причисляват 9 острова в залива, а общото й население е 3.1 млн. жители.

Кувейт предоставя  атрактивни възможности за градски туризъм, а  380 км. брегова линия предлага отлични предпоставки за гмуркане и опознаване чудатостите на подводния свят.

Основните приходи в страната идват от добива и продажбата на нефт. В Кувейт не се развива селскостопанска дейност, тъй като  страната е  бедна на реки. Ако посетите Кувейт ще ви направи впечатление, че там почти липсва растителност. Тя се среща много рядко и главно в оазисите.

Благодарение на развития нефтодобив, Кувейт има висок жизнен стандарт и там няма бедни хора. Те печелят толкова добре от петрола, че милиардерите в страната не са нещо необичайно. Интересен е фактът, че Кувейт притежава 10% от световния запас за петрол. В такъв случай няма защо да се учудваме, че местните са много богати.

Днес Кувейт ще ви посрещне с широки булеварди, чисти улици, лъскави сгради и луксозни бизнес здания и хотели. Страната е доста малка и може да бъде обиколена само за няколко часа с кола.

Няма как да не отбележим , че Кувейт има парламент от 50 депутати и там се спазват демократичните принципи. В страната управляващите понякога си позволяват да отхвърлят декрети на емира, като подобно нещо в други арабски държави би довело до разпускане на парламента.

Като най-атрактивните дестинации в Кувейт се откроява едноименната столица, която е един от най-модерните и бурно развиващи се градове в света. Главната туристическа дестинация там е Кулата на Освобождението – внушителна телекомуникационна кула, извисяваща се на 372 м. височина. Интересни са още Кувейтските кули, Националния музей и Музея на науката и историята.

Кувейт ще ви срещне с един различен, но много интересен свят, който ще ви остави незабравими спомени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *