Характеристики на Кувейт - комуникация, кухня, традиции

Кувейт функции

Напоследък страните от Персийския залив привличат все по-голям брой туристи. Предимно опитни пътешественици идват тук за нови, екзотични преживявания. Като се имат предвид националните особености на Кувейт и други страни в региона, ще останат много ярки спомени. Но човек също трябва да се подготви за пътуването, така че по невнимание от незнание да не обиди местното население.

Традиции на националното образование

Столицата на Кувейт и големите градове се развиват бързо, патриархалният начин остава в отдалечени региони. Но много традиции, дори в градска среда, се пазят внимателно, включително нормите на поведение. Семейството в Кувейт винаги е на първо място, в делнични и празнични дни. Това е едно цяло, затова е обичайно да каните всички членове на клана на гости, а също и да отидете при всички. Уважението към старейшините е в кръвта на всеки кувейт, както и безспорното послушание.

Особен интерес за европейците представлява връзката между кувейтските съпрузи и съпруги, по-специално фактът, че има забрана за демонстрация на техните нежни отношения в обществото. Дори уличните разходки, държащи се за ръце, се смятат за злобни в Кувейт, нарушавайки религиозните канони.

Национални дрехи

Тоалети на обикновения кувейт заслужават специално внимание. От европейска гледна точка те изглеждат много екзотични, особено за жените. Използването на определени елементи на облеклото обаче е оправдано, първо, от климатичните условия и второ - от традициите и манталитета. Младите хора с удоволствие приемат европейската мода, по-възрастните носят традиционни тоалети.

Националният мъжки костюм се състои от следните елементи:

  • бяла риза, изработена от памучни тъкани;
  • Кувейтски тауб.

Представителите на красивата половина на Кувейт, обвити в черно одеяло, изглеждат много загадъчни. В този тоалет само ръцете и лицето остават отворени. Всъщност те не само крият красотата си, както европейците по-рано мислеха. Изборът на това облекло се дължи на изключително горещия климат на страната и необходимостта да се предпазят от ултравиолетови и пясъчни.

Кувейтска кухня

Жителите на страната, заселили се на брега на Персийския залив, имат много морски дарове в диетата си. Трудно е да се отделят оригиналните кувейтски ястия и тези, които идват от други арабски страни и Южна Азия. Най-популярното ястие в Кувейт е имауашът, който най-често се предлага на чужденци..

Снимки

logo