The Bedouin- Бедуините

The Bedouin- Бедуините

Бедуините са били и все още са известни със своето гостоприемство , гордост, чест, кураж и издръжливост. Тяхното зависещо от волята на друг, странстващо съществуване е създало характерни черти докато те се грижели за своите камили, овце, кози, защитавайки своите семейства, полагайки клетва за вярност към племето. Бедуинските жени изплитали черните палатки, в които живеели. Тези дълги и ниски палатки са направени от острига вълна от козите, от овчата вълна или смесица от двете. Бедуинските добитък е бил основен източник на прясно месо. Освен животновъдството и млечните продукти вълнените изработки направени от жените са известни като “Саду” ('sadu') , те също били източник на доходи.

Осъвременяването на Кувейт промени начина на живот на пустинните бедуини. С невероятна способност за приспособяване,  те откриха предимствата в новите възможности за работа и благодейнствието от откриването на петрола. Със всяка изминала година черните палатки в пустинята намаляваха и вождовете на пламената изискаха образование спонсорирано от правителството и професионална кфалификация.
Бедуините направиха едно велико пътуване от палатките и камилите до къщите и колите с климатици, но запазиха своите традиции, своята културна идентичност и своите характерни черти на характера. Днес те вече учат в Университети, ходят в чужбина за да учат Магистратура и помагат в развитието на своята страна като пазят своите характерни черти непокътнати.




{START_COUNTER}